Vitaminer

7 viktiga vitaminer för mäns hälsa

inledning 1 Introduktion 2 D-Vitamin • 3 Vitamin B12 • 4 Vitamin A • • 5 Riboflavin – B2 • 6 Vitamin B6 • 7 slutsats den genomsnittliga mannen behöver äta 350% mer grönsaker och 150% mer frukt. Dessa är några svindlande siffror att titta på, och statistiken kan vara mer än lite nedslående. Detta gäller särskilt för män som håller på att starta en hälsosam livsstil. Om du är någon eller var någon, som underhöll en diet av högt förädlade livsmedel, då du mest sannolikt saknar flera viktiga vitaminer i din kost. Den goda nyheten är att starta en kost som gör att du att konsumera en mängd olika livsmedel kommer att göra det mesta av arbetet för att överbrygga klyftan av näringsbrister och en multivitamin kan helt stänga detta gap.

Begränsa informationen genom är följande de sju mest väsentliga vitaminer som män ska få i sin vardagliga kost.

 

D-vitamin om du spenderar en bra mängd tid utomhus i solsken, du förmodligen inte får en tillräcklig mängd d-vitamin. Din kropp kommer naturligtvis tillverka detta vitamin efter exponeras för solens strålar, men flesta män får inte spendera som mycket tid utanför. Vitamin D är viktigt eftersom det används för att balansera kalcium i hela kroppen. Drygt har 50% av befolkningen en D-vitaminbrist, vilket är en mycket allvarlig oro. En allvarlig brist på detta vitamin kan orsaka stora problem såsom fetma, diabetes, hypertoni, hjärtinfarkt och stroke.

Den goda nyheten är att en brist kan undvikas enkelt genom kosttillskott, eller lägga till livsmedel såsom dessa till din kost:

 1. fet fisk;
 2. ost;
 3. äggulor;
 4. berikade yoghurt och flingor;
 5. vitamin C.     

Alla vet att C-vitamin är avgörande för att bibehålla ett friskt immunsystem. Detta mainstream vitamin ger dock män med många andra hälsofördelar som inte bör ignoreras. C-vitamin är viktigt för hälsan hos dina muskler, skelett, hud, tandkött, senor och ligament, och cellmembran. Så, om du har endast att se till att få ditt rekommenderade dagliga dosen under förkylning och influensa säsong, bör du börja upping ditt intag på en daglig basis för att hålla din kropp frisk året runt.

Eftersom C-vitamin är ett vattenlösligt vitamin, måste det fyllas på dagligen. Din kropp lagrar inte vattenlösliga vitaminer som de spolas ur ditt system varje dag. Tack och lov, C-vitamin kan hittas i många livsmedel som är lätt att arbeta i din kost. Livsmedel som mörkt gröna bladgrönsaker, apelsin och broccoli, är bara några alternativ att välja mellan som innehåller höga halter av vitamin.

 

Vitamin B12 Vitamin B12 är viktigt för nervsystemets funktion och kan hjälpa avvärja minnesförlust när du blir äldre. De flesta män behöver inte oroa dig över att en tillräcklig mängd detta vitamin, men bör ändå se till att få tillräckligt dagligen på grund av dess betydelse i kroppen. Men är män som finner det svårt att få en tillräcklig mängd B12 vegetarianer och veganer. Detta beror på att det inte finns många källor av B12 som kommer från grönsaker, frukter eller nötter.

Lyckligtvis, det rekommenderade dagliga intaget för B12 är endast 2.4mcg. Detta belopp är lätt att hitta i en portion av berikade frukostflingor. Men om du inte är en spannmåls fläkt, kan du hitta B12 i livsmedel som: 1. lax;

 1. räkor;
 2. nötkött;
 3. kyckling;
 4. musslor;
 5. ägg;
 6. mjölk;
 7. ost;
 8. niacin – B3.

 

En större hälsoproblem bland män, är när de blir äldre, högt kolesterol. Om du letar efter ett naturligt sätt att hålla ditt kolesterol i schack, är då att se till att din kost innehåller rikliga mängder av niacin, annars känd som vitamin B3, ett viktigt steg.

Forskare har kopplat niacin till att minska det onda kolesterolet, behandla cirkulationsproblem, migrän och yrsel. För många män att få tillräckligt B3 genom kosten är en lätt uppgift. Men för dem att styra klart på spannmål och nötter kompletteras det enkelt med en daglig multivitamin. Om du inte är på en begränsad kost, fullkorn, kött, avokado, tomater, kan nötter och frön läggas till din diet för att få B3 genom naturliga källor.

 

Vitamin A Vitamin A är inte ett allmänt talat om vitamin, men de som har märkt sin vision börjar försämras bör uppmärksamma detta. Att upprätthålla syn är den största fördelen som människor får från vitamin A, och det främjar också ett friskt immunsystem.

De flesta män kommer att finna att de inte har en brist när det gäller detta vitamin eftersom det finns i en mängd livsmedel, såsom: 1. morötter;

 1. sötpotatis;
 2. aprikoser;
 3. ägg;
 4. broccoli;
 5. mjölk;
 6. spenat;
 7. kål.

Om din kost är fylld med en mängd olika frukter och grönsaker, ska du få tillräckligt mycket vitamin A i din kost. Men om du är någon som har en aversion mot frukter eller grönsaker, är det bäst att hitta en multivitamin som erbjuder en god mängd vitamin att hålla dina ögon och immunsystemet friska.

 

Riboflavin – B2 om det inte redan uppenbara, B-vitaminer är viktiga för mäns dagliga hälsa. Här finner vi ännu en vän från kategorin B-vitamin, B2, som spelar en betydande roll i energiproduktionen. Detta vitamin kan öka din ämnesomsättning, stöd i blod rörelse, och kan också hjälpa till med migrän och tinnitus.

Riboflavin är ett annat vattenlösligt vitamin som behöver fyllas på varje dag som vitamin C och det kan hittas i en mängd olika kött, nötter och grönsaker. För män som går igenom en tillväxtökning eller arbetar för att bygga muskelmassa, är det viktigt att se till att du får en tillräcklig mängd B2 genom kost och kosttillskott.

 

Vitamin B6 möjligen de viktigaste vitaminet i kroppen, B6 fungerar med andra B-komplex vitaminer och andra vitaminer bidra till mäns hälsa. Detta vitamin främjar hjärna, hjärt- och ben hälsa. Det kan också öka ditt humör och har kopplats till en minskning av kolon cancer priser. De bästa naturliga källorna för B6 inkluderar: 1. nötkött;

 1. kyckling;
 2. bananer.
 3. garbanzo bönor;
 4. potatis;
 5. berikade spannmål;
 6. korn.

Med så många överflöd resurser för detta vitamin, bör inte B6 brist vara ett bekymmer. Om du känner att du inte kan få nog, emellertid köpa en över counter B-komplex tillägget tillräckligt för att fylla din B6 och andra B-vitaminer dagligen.

Slutsats tack och lov, de flesta av dessa vitaminer finns i många av de samma livsmedel, vilket gör att inrätta en hälsosam måltidsplan mycket lättare. Även om du tror att du lider av en allvarlig vitaminbrist eller vet att du inte kommer att kunna få nog av dessa vitaminer naturligt, är det bäst att rådgöra med din läkare för de bästa råden om hur du ställer in din kost. Dock i de flesta fall kommer tar en multivitamin som du kan få på ditt lokala apotek vara tillräckligt för att fylla i eventuella luckor som din kost kommer att lämna bakom.